Køkkensko og samtlige arbejdssko til brug inden for gastronomien skal være særdeles komfortable og hygiejniske i brug. Man står længe og går langt: overfladematerialet, såler og trædeflade skal udvikles så de opfylder præcist disse krav.
Arbejdstræskoen Belluno er et godt eksempel på den perfekte køkkensko. Overfladematerialet af ægte læder er ikke følsomt, er let at pleje, hvilket er nødvendigt ved arbejde i restauranter, kantiner, barer og storkøkkener . Størrelsen kan desuden justeres individuelt takket være hælremmen. Sålerne er selvrensende og skridhæmmende iht. SRC. Arbejdsclogen er brændstofbestandig, antistatisk og modstandsdygtig over for animalsk fedt og baser, hvilket gør dem velegnede til brug inden for gastronomien. Også ved denne model er hvid og sort de mest solgte.
Hvis brancheforeningerne foreskriver brugen af en sikkerhedssko i køkkener så er
ABEBA sikkerhedsskoen Rhodos i hvid og sort et godt valg. Udstyret med stålkappe og velegnet til brug i køkkener iht. BGR 111. Det gør denne arbejdssko fra Engelbert Strauss til en sand allrounder på arbejdspladsen. Sikkerhedsclog til damer og herrer fås i størrelserne 36 til 46.